VoIP tussen 3 locaties – Vaccinatiecentrum.NL

Alt text

 okt 07, 2015

 Klant: Vaccinatiecentrum.NL

Voor het Vaccinatiecentrum hebben wij de opdracht gekregen om een telefonieoplossing in te zetten waarbij de 3 locaties 's Hertogenbosch, Nijmegen en Wageningen middels het internet met elkaar verbonden worden. Dit heeft als resultaat dat alle 3 de locaties middels 1 algemeen telefoonnummer te bereiken zijn, en mogelijkheden bestaan om onderling tussen de locaties te communiceren.

Op elke locatie is een zakelijke internetverbinding aanwezig. De internetverbinding worden in 's Hertogenbosch & Nijmegen aangedreven door een Draytek Vigor 2925, en in Wageningen door een Draytek Vigor 2860. De 3 locaties zijn met elkaar verbonden middels een SSL IPSEC VPN tunnel. Dit betreffen "vaste" en zeer stabiele verbindingen die koppelingen tussen de locaties mogelijk maken. Hieronder zie je een voorbeeld middels een kaartje:

map-VC-3locaties

Het Vaccinatiecentrum maakt gebruik van een eigen telefooncentrale. Hiervoor hebben we de Hybird 120 Gigaset Pro ingezet. Deze centrale draait in Nijmegen. Via VPN maken de locaties 's Hertogenbosch en Wageningen verbinding met deze centrale.

Op elke locaties zijn 2 handsets aanwezig: Gigaset S510H Pro. Deze zijn aangemeld op een Gigaset N510 Pro basisstation. Op locatie 's Hertogenbosch wordt de Gigaset DE900 IP Pro ingezet als 1 `hoofdtoestel` voor de telefoniste.

VC-opstelling-VOIP

De volgende "case" hoort bij deze setup:

"Het Vaccinatiecentrum is elke dag telefonisch bereikbaar op elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur. Van 09.00 tot 13.00 uur is het hoofdtoestel in 's Hertogenbosch bereikbaar. Als er dus naar het Vaccinatiecentrum gebeld wordt, dan gaat alleen op dat toestel de telefoon over. Indien de telefoniste in gesprek is, dan krijgt men een bandje te horen dat ze z.s.m. worden geholpen. Op dat moment staan mensen die het Vaccinatiecentrum willen bereiken in de wachtrij. Na 13.00 uur zijn alle locaties telefonisch bereikbaar. D.w.z. wanneer er naar het Vaccinatiecentrum wordt gebeld dat alle toestellen gaan rinkelen op elke locatie. Na 17.00 uur is het Vaccinatiecentrum gesloten en wordt er een bandje afgespeeld dat het Vaccinatiecentrum is gesloten als er naartoe wordt gebeld."